Monday, August 1, 2016

Soalan Temuduga Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran - Pembantu Tadbir N17

Assalamualaikum

Hari ini dalam sejarah..bertahun-tahun kerja Pegawai Tadbir Kontrak PRE dpt tawaran temuduga Pembantu Tadbir Gred N17..

Walau PT at least tawaran tetap kan..dari service dah 7 tahun masih Contract For Service.


So tadi dh selesai..Alhamdulillah...result camne? tak tau lg..InshaAllah jika ada rezeki aku..dptlah kan..

So kepada sesiapa yg akan or tertanya tanya soklan apa akan ditanya..so here mek bgtau cth soklan ditanya tadi :

1. Sila perkenalkan diri
2. Sebutkan 4 orang pentadbir sekolah
3. Apa sumbangan anda boleh berikan kepada sekolah selain tugas hakiki
4. Rukun negara
5. Isu semasa terkini, sila ulas
6. Nama menteri besar negeri anda sekarang
7. Nama TYT negeri / nama sultan 
8. Sebutkan 3 bahagian di bawah KPM
9. Jika anda tidak bersetuju dengan keputusan GB selepas mesyuarat, apa tindakan anda
10. Jika terdapat penyelewengan di sekolah yg dilakukan oleh GB? apa yg anda akan lakukan
11. Nama menteri pendidikan terkini

Tu yg mana mek ingat la...tp kesimpulannya...soalan simple tp hang mmg kena ada pengetahuan am..

Hrp ini dpt membantu mana-mana candidate yg akan hadir interview selepas ni..

Oh ya..Jangan lupa Etika Temuduga..cara duduk camne...cara susun sijil camne...walau simple tp ada yg main buat dek je kan...

Pengalaman berharga bg diriku...semoga allah permudahkan urusan ku..semoga rezeki ku masih ada..INSHAALLAH


No comments: